Bemutatkozó

Szeretettel üdvözöllek honlapomon!

Medveczky Kata vagyok, tanácsadó szakpszichológus. Jelenleg Szentendrén a Református Óvódában dolgozom és gyereknevelési kérdésekben segítek a hozzám forduló szülőknek, pedagógusoknak. Alkalmanként előadásokat, workshopokat tartok óvódákban, iskolákban, különböző szakmai rendezvényeken.

Egyéni pszichológiai tanácsadásra főként skype-konzultáció, alkalmanként személyes találkozó keretén belül van lehetőség, az alábbi témákban:

  • Neveléssel kapcsolatos kérdések, nehézségek
  • Kötődési problémák
  • Gyermekkori agresszió
  • Gyermekkori szorongások
  • Megváltozott élethelyzetek (kistestvér születése, költözés, válás, gyász, stb.)
  • Szülő-gyermek kapcsolat erősítése újszülőttkortól kamaszkorig
  • Szülő-pedagógus együttműködés erősítése, konfliktusok kezelése (óvódában, iskolában)
  • Pedagógusok szakmai munkájának támogatása, hatékonyság növelése

Rövid szakmai önéletrajz

2019 – Rajzelemzési Intézet, akkreditált szakirányú továbbképzés (Prof. Dr. Vass Zoltán), Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő (folyamatban)

2018-19 – Semmelweis Egyetem 120 órás akkreditált kurzusa (Dr. Boldizsár Ildikó), Metamorphoses Meseterápiás Módszer, Alkotó-fejlesztő metamorphoses-meseterapeuta

2011 – BrandNewWay, certified Kids’s Skills, Mission Possible & Reteaming Coaching & Training Institute, Hollandia – Kids’ Skills Ambassador

2006 – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia Kar, Budapest – Tanácsadó szakpszichológus – tanácsadás, krízistanácsadás specializáció

2003 – Magyar Videotréning Egyesület, Budapest – Videotréner

2002 – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia Kar, Budapest – Okleveles pszichológus

Pályafutásom kezdetén iskolapszichológusként szokatlan módon elsősorban nem a gyerekekkel foglalkoztam, hanem a pedagógusokkal. Azt vallom, hogy ha egy pedagógus jól van, akkor a gyerekek is jól vannak. A tanár, az aki irányít, aki hatással van a gyerekekre. Ennek megfelelően a pályakezdő, ill. már gyakorló pedagógusokat segítettem abban, hogy minél hatékonyabban tudják végezni szakmai munkájukat.

A Veszprémi Egyetem Pedagógia-Pszichológia Tanszékén önismereti csoportokat és pedagógia helyzetgyakorlatokat vezettem. Majd az egri Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Tanszékén az iskolai videotréning módszer szemléletén keresztül és pedagógiai esetmegbeszélő csoportokon az osztálytermi interackiókat és konfliktusokat elemeztük, annak érdekében, hogy a pedagógusok még eredményesebbek legyenek a mindennapok kihívásaival szemben.

A holland gyökerű videotréning módszerrel 2001-ben ismerkedtem meg. Hollandiában töltött szakmai gyakorlati utam során Christine Brons (az iskolai videotréning egyik megalkotója) vezetése mellett tanulmányoztam a videotréning módszer alkalmazásának lehetőségeit, különös figyelmet szentelve a szakemberek szakmai hatékonyságának fejlesztését megcélzó videós tanácsadási folyamatnak. A Magyar Videotréning Egyesület tagjaként számos előadást, képzést, szupervíziót tartottam szakemberek számára. A videotréning módszert folyamatosan használom szakmai munkám során a óvodapedagógusokkal, pedagógusokkal, családokkal és az egyéni coaching folyamatok alkalmával is.

A Finnországból származó világszerte elterjedt Kids’ Skills módszer első kiképzett képviselője vagyok Magyarországon 2011-től.

Magánrendelésem mellett, nagy örömömre szolgál, hogy 2017-től a Szentendrei Református Óvodában is tevékenykedhetem, mint pszichológus.

Hivatás hittel

“Harcold meg a hit nemes harcát…” (1 Tim 6, 12.)

Életem fő jelszava a hit. Istentől úgy érzem, hogy elhívást kaptam arra, hogy segítsem, támogassam az embereket.

Szeretem a hivatásomat. Szeretek az emberekkel foglalkozni. Hiszek a változásban és csodálatos érzés látni, ahogy egy ember a fejlődés útjára lép és megvalósítja kitűzött céljait. Az egyik legfőbb szakmai célom az, hogy olyan a belső erőforrásokra épülő támogatást nyújtsak az embereknek, amellyel utána önállóan és kompetensen saját életük tudatos irányítóivá válnak.

A mindennapokban határozott küldetéstudat vezérel: a gyerekekkel foglalkozó szakemberek, pedagógusok, szülők támogatásán keresztül egy egészségesebb generáció felnövekedésének segítése, akik tudatos, felelősségteljes, érett és boldog tagjai lesznek a társadalomnak.

Blogbejegyzéseim

bohóc
Szőnyegtisztító gép kölcsönzéssel indítottuk a napot kora reggel, mikor útközben a kölcsönző felé, kisfiam dörzsölni…
cigánykerék
Kislányomnak tegnap akrobatika órája volt és boldogan jött haza. “Mami, már egyre jobban megy a…
kutya
Ti tudtok várni? Hogy vagyunk ma ezzel, mi szülők? És a gyerekek? Nehéz a mai…
logo

Honlapomon a mindennapi és a nem mindennapi gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéseket járom körül szakmai szemmel, de közérthetően. Ha szülőként, pedagógusként megértjük a gyerekek viselkedését és újra gyerekszemmel tudjuk látni a világot, akkor már nem lesz kérdés, hogy mitévők legyünk egy-egy nehezebb helyzetben.

Kövessen a Facebook-on!

Kapcsolatfelvétel

Minden jog fenntartva © 2012 - 2021. medveczkykata.hu