Bemutatkozó

Szeretettel üdvözöllek honlapomon!

Medveczky Kata vagyok, tanácsadó szakpszichológus. Jelenleg Szentendrén a Dunakanyari Család és Gyermekjóléti Intézményben dolgozom mint a PPP (Professzionális Prevenciós Program) szakmai vezetője. Magánrendelésemen szupervíziót tartok segítő szakemberek számára és főként gyereknevelési témákban segítek a hozzám forduló szülőknek.

Egyéni pszichológiai tanácsadásra, szakmai segítségnyújtásra személyesen és online konzultáció keretén belül is van lehetőség, az alábbi témákban:

  • Neveléssel kapcsolatos kérdések, nehézségek
  • Kötődési problémák
  • Gyermekkori agresszió
  • Gyermekkori szorongások
  • Megváltozott élethelyzetek (kistestvér születése, költözés, válás, gyász, stb.)
  • Szülő-gyermek kapcsolat erősítése újszülőttkortól kamaszkorig
  • Szülő-pedagógus együttműködés erősítése, konfliktusok kezelése (óvódában, iskolában)
  • Pedagógusok szakmai munkájának támogatása, hatékonyság növelése
  • Óvoda- és iskolapszichológusok számára egyéni szupervízió biztosítása

Rövid szakmai önéletrajz

2019 - Rajzelemzési Intézet, akkreditált szakirányú továbbképzés (Prof. Dr. Vass Zoltán), Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő

2018-19 - Semmelweis Egyetem 120 órás akkreditált kurzusa (Dr. Boldizsár Ildikó), Metamorphoses Meseterápiás Módszer, Alkotó-fejlesztő metamorphoses-meseterapeuta

2011 - BrandNewWay, certified Kids’s Skills, Mission Possible & Reteaming Coaching & Training Institute, Hollandia - Kids’ Skills Ambassador

2006 - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia Kar, Budapest - Tanácsadó szakpszichológus - tanácsadás, krízistanácsadás specializáció

2003 - Magyar Videotréning Egyesület, Budapest - Videotréner

2002 - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia Kar, Budapest - Okleveles pszichológus

Pályafutásom kezdetén iskolapszichológusként szokatlan módon elsősorban nem a gyerekekkel foglalkoztam, hanem a pedagógusokkal. Azt vallom, hogy ha egy pedagógus jól van, akkor a gyerekek is jól vannak. A tanár, az aki irányít, aki hatással van a gyerekekre. Ennek megfelelően a pályakezdő, ill. már gyakorló pedagógusokat segítettem abban, hogy minél hatékonyabban tudják végezni szakmai munkájukat.

A Veszprémi Egyetem Pedagógia-Pszichológia Tanszékén önismereti csoportokat és pedagógia helyzetgyakorlatokat vezettem. Majd az egri Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Tanszékén az iskolai videotréning módszer szemléletén keresztül és pedagógiai esetmegbeszélő csoportokon az osztálytermi interackiókat és konfliktusokat elemeztük, annak érdekében, hogy a pedagógusok még eredményesebbek legyenek a mindennapok kihívásaival szemben.

A holland gyökerű videotréning módszerrel 2001-ben ismerkedtem meg. Hollandiában töltött szakmai gyakorlati utam során Christine Brons (az iskolai videotréning egyik megalkotója) vezetése mellett tanulmányoztam a videotréning módszer alkalmazásának lehetőségeit, különös figyelmet szentelve a szakemberek szakmai hatékonyságának fejlesztését megcélzó videós tanácsadási folyamatnak. A Magyar Videotréning Egyesület tagjaként számos előadást, képzést, szupervíziót tartottam szakemberek számára. A videotréning módszert folyamatosan használom szakmai munkám során.

A Finnországból származó világszerte elterjedt Kids’ Skills módszer első kiképzett képviselője vagyok Magyarországon 2011-től.

Hálás a szívem, hogy 2017-2023 között a Szentendrei Református Óvodában tevékenykedhettem, mint keresztény pszichológus.

2023 szeptemberétől a Dunkanyari Család és Gyermekjóléti Intézményben dolgozom, főbb feladataim a munkatársak belső képzése, egyéni szupervíziók, a Professzionális Prevenciós Program (PPP) létrehozása, irányítása, koordinálása.

Hivatás hittel

"Harcold meg a hit nemes harcát..." (1 Tim 6, 12.)

Életem fő jelszava a hit. Istentől úgy érzem, hogy elhívást kaptam arra, hogy segítsem, támogassam az embereket.

Szeretem a hivatásomat. Szeretek az emberekkel foglalkozni. Hiszek abban, hogy Isten él és munkálkodik, helyreállít és gyógyít ma is. Ezért hiszek a változásban, a megújulásban. Csodálatos érzés látni, ahogy egy ember a gyógyulás, a fejlődés útjára lép. Az egyik legfőbb szakmai célom az, hogy olyan a belső erőforrásokra épülő támogatást nyújtsak a szülőknek, pedagógusoknak, szakembereknek, amelyen keresztül elérkezhetnek oda, hogy találkozhatnak a valódi belső tanácsadójukkal, a Csodálatos Tanácsossal.

Blogbejegyzéseim

kutya
Ti tudtok várni? Hogy vagyunk ma ezzel, mi szülők? És a gyerekek? Nehéz a mai…
12 dühös ember - a gyerek
Mi ez a cím? Mi az, hogy ki a gyerek ügyvédje? És miért kell a…
kerítés
Több szülő fordul hozzám olyan kérdéssel, ami érdekes lehet mások számára is. Ezért a szülők…
logo

Honlapomon a mindennapi és a nem mindennapi gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéseket járom körül szakmai szemmel, de közérthetően. Ha szülőként, pedagógusként megértjük a gyerekek viselkedését és újra gyerekszemmel tudjuk látni a világot, akkor már nem lesz kérdés, hogy mitévők legyünk egy-egy nehezebb helyzetben.

Minden jog fenntartva © 2012 - 2024. medveczkykata.hu