Hétpróbás alkotó-fejlesztő meseterápiás alkalmak gyerekeknek

Az alkotó -fejlesztő meseterápiás alkalmak középpontjában az élőszavas mesemondás áll. A történet hallgatása során mindkét agyfélteke bevonódik, létrehozza a történet átélésének teljes élményét, és egyszerre működteti az értelmi, az érzelmi és a képzelőerőhöz kapcsolódó funkciókat. A mesehallgatást követő feladatok, próbák e köré szerveződnek. Ebben a helyzetben, egy új egyensúlyi állapot létrehozása a cél, ami abban segíti a mese hallgatóját, hogy benne is végbemenjenek azok a folyamatok, melyek a mesében zajlanak.

Az alkotó-fejlesztő meseterápia alkalmai során népmesékkel dolgozunk, mert a megküzdési stratégiák egész tárházát mutatják meg, viselkedési modelleket adnak, erkölcsi alapmintákat mutatnak be, és mindenki saját egyéni mintázatának megfelelően választhat a különféle helyzetű, eltérő képességű, és sokféle megküzdési stratégiával rendelkező hős közül.

A „Hétpróbás alkotó – fejlesztő meseterápiás” alkalmak állatmesékkel és varázsmesékkel kapcsolódnak a gyermekekhez. Kifejezetten az én-erő aktivizálására, az egészséges én-részek előtérbe kerülésére, a személyiség rendezettségének megsegítésére bátorsággal, tudatossággal.

A meseterápiás alkalmak fő célja: az önbizalom növelése, az érzelmi intelligencia fejlesztése, a szorongás csökkentése.

Célcsoport: óvodáskorú gyermekek, 4-7 év közöttiek és alsó tagozatos gyermekeknek

Csoportlétszám: 6 - 12 fő

Időtartam: 7 alkalom, óvodásoknak egy alkalom 60 perc, kisiskolásoknak egy alkalom 90 perc

Időpont: kedd délutánonként

Díja: 1 alkalom 8000 Ft (tartalmazza az eszköz és anyag költséget is)

Csoportvezetők:
Medveczky Kata, tanácsadó szakpszichológus, meseterapeuta,
Farkas Vera, pedagógus, mese- és művészetterapeuta

Bemutatkozás

Bemutatkozás - Medveczky KataMedveczky Kata pszichológus vagyok. A gyermeknevelés olykor kanyargós útveszőjében a szülőknek segítek kiutat találni, másrészről a pedagógusokat támogatom abban, hogy minél hatékonyabban tudják végezni szakmai munkájukat.

Hiszem, hogy a gyerekekkel kapcsolatos nehézségeink megoldásának a kulcsa többnyire nálunk, felnőtteknél van.

Az egyik legnagyobb ajándék egy gyerek számára, ha a szülője először saját magán kezd el dolgozni.

logo

Honlapomon a mindennapi és a nem mindennapi gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéseket járom körül szakmai szemmel, de közérthetően. Ha szülőként, pedagógusként megértjük a gyerekek viselkedését és újra gyerekszemmel tudjuk látni a világot, akkor már nem lesz kérdés, hogy mitévők legyünk egy-egy nehezebb helyzetben.

Minden jog fenntartva © 2012 - 2023. medveczkykata.hu