Megoldásközpontú esetmegbeszélő csoport pedagógusoknak

A megoldásközpontú, strukturált, irányított esetmegbeszélő csoport középpontjában az az eset áll, amelyet a pedagógus önként hoz a csoportba és támogatásra vágyik a kollégái részéről. Az ilyen jellegű vezetett csoportok egyik fő célja, hogy a pedagógus ne maradjon magára az esettel, az eset kapcsán felmerülő érzéseivel, problémáival.

A megoldásfókuszú esetmegbeszélő csoportok kiindulási pontja a pedagógus és a pedagógus helyzetének jobb megértése, annak feltárása és az esettel kapcsolatos eddig segítő tevékenység, ill. a segítés elkövetkező időszakának, feladatainak megbeszélése.

Az esetmegbeszélés során a csoport tagjai, a pedagógus kollégák új ötletekkel, megközelítésekkel, más-más nézőpontokkal segítik az éppen aktuális esethozót.
Az esetmegbeszélés segít abban, hogy a pedagógus jobban megértse a helyzetét, kapcsolatát pl. egy-egy diákkal. Nem csak visszajelzéseket, hanem konkrét segítséget is kaphat kollégáitól. A csoport többi tagja tapasztalatokat, jól használható technikákat gyűjthet össze, amit később ők is tudnak használni a munkájuk során. Az egymásnak való segítségnyújtás során erősödik a bizalom és összetartozás érzése, karbantartja a pedagógusok mentálhigiénéjét, védi őket a kiégéstől.

Célcsoport: óvodapedagógusok, pedagógusok, nevelőtestületek, tantestületek

Forma: csak személyesen

Időtartam: egy alkalom 45-60 perces

Díja: 40.000 Ft

Esetmegbeszélő csoport megrendelése

Bemutatkozás

Bemutatkozás - Medveczky KataMedveczky Kata pszichológus vagyok. A gyermeknevelés olykor kanyargós útveszőjében a szülőknek segítek kiutat találni, másrészről a pedagógusokat támogatom abban, hogy minél hatékonyabban tudják végezni szakmai munkájukat.

Hiszem, hogy a gyerekekkel kapcsolatos nehézségeink megoldásának a kulcsa többnyire nálunk, felnőtteknél van.

Az egyik legnagyobb ajándék egy gyerek számára, ha a szülője először saját magán kezd el dolgozni.

logo

Honlapomon a mindennapi és a nem mindennapi gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéseket járom körül szakmai szemmel, de közérthetően. Ha szülőként, pedagógusként megértjük a gyerekek viselkedését és újra gyerekszemmel tudjuk látni a világot, akkor már nem lesz kérdés, hogy mitévők legyünk egy-egy nehezebb helyzetben.

Minden jog fenntartva © 2012 - 2024. medveczkykata.hu