Jelenlegi hely

Bemutatkozó

2011 - BrandNewWay, certified Kids’s Skills, Mission Possible & Reteaming Coaching & Training Institute, Hollandia - Kids’ Skills Ambassador

2006 - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia Kar, Budapest - Tanácsadó szakpszichológus - tanácsadás, krízistanácsadás specializáció

2003 - Magyar Videotréning Egyesület, Budapest - Videotréner

2002 - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia Kar, Budapest - Okleveles pszichológus

Pályafutásom kezdetén iskolapszichológusként szokatlan módon elsősorban nem a gyerekekkel foglalkoztam, hanem a pedagógusokkal. Azt vallom, hogy ha egy pedagógus jól van, akkor a gyerekek is jól vannak. A tanár, az aki irányít, aki hatással van a gyerekekre. Ennek megfelelően a pályakezdő, ill. már gyakorló pedagógusokat segítettem abban, hogy minél hatékonyabban tudják végezni szakmai munkájukat. 

A Veszprémi Egyetem Pedagógia-Pszichológia Tanszékén önismereti csoportokat és pedagógia helyzetgyakorlatokat vezettem. Majd az egri Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Tanszékén az iskolai videotréning módszer szemléletén keresztül és pedagógiai esetmegbeszélő csoportokon az osztálytermi interackiókat és konfliktusokat elemeztük, annak érdekében, hogy a pedagógusok még eredményesebbek legyenek a mindennapok kihívásaival szemben.

A holland gyökerű videotréning módszerrel 2001-ben ismerkedtem meg. Hollandiában töltött szakmai gyakorlati utam során Christine Brons (az iskolai videotréning egyik megalkotója) vezetése mellett tanulmányoztam a videotréning módszer alkalmazásának lehetőségeit, különös figyelmet szentelve a szakemberek szakmai hatékonyságának fejlesztését megcélzó videós tanácsadási folyamatnak. A Magyar Videotréning Egyesület tagjaként számos előadást, képzést, szupervíziót tartottam szakemberek számára. A videotréning módszert folyamatosan használom szakmai munkám során a családokkal és az egyéni coaching folyamatok alkalmával is.

A Finnországból származó világszerte elterjedt Kids’ Skills módszer első kiképzett képviselője vagyok Magyarországon 2011-től. Jelenleg a módszer magyarországi adaptációján dolgozok szoros együttműködésben Ben Furman-nal (a módszer kidolgozója) és Caroline Beumer-rel (a holland minősített Kids’ Skills Oktatási Központ vezetőjével). 

Szeretem a munkámat. Szeretek az emberekkel foglalkozni. Hiszek a változásban és fantasztikus érzés számomra látni, ahogy egy ember a fejlődés útjára lép és megvalósítja kitűzött céljait. Az egyik legfőbb szakmai célom az, hogy olyan a belső erőforrásokra épülő támogatást nyújtsak az embereknek, amellyel utána önállóan és kompetensen saját életük tudatos irányítóivá válnak. 

Munkámban határozott küldetéstudatom vezérel: a gyerekekkel foglalkozó szakemberek, szülők támogatásán keresztül egy egészségesebb generáció felnövekedésének segítése, akik tudatos, felelősségteljes, érett és boldog tagjai lesznek a társadalomnak.