Megoldásközpontú szemlélet a nevelésben, tanításban - Kids' Skills workshop

A Kids' Skills megoldásfókuszú workshopot ajánljuk az újdonságra nyitott, a változásért tenni akaró, a megoldásokat kereső nevelői tantestületeknek.

Kids’ Skills (Dr. Ben Furman pszichoterapeuta, a Finn Rövid Terápiás Intézet vezetője által kifejlesztett) világszerte elterjedt, eredményes problémamegoldó módszer gyerekek számára, amely a megoldásközpontú pszichológián alapszik (Milton Erickson, Steve de Shazer).

A megközelítés központi gondolata, hogy a gyermekek életében felmerülő majdnem minden probléma készségként kezelhető, ezáltal megtanulható vagy fejleszthető.

Erősíti a motivációt, az önbizalmat és jelentős mértékben javítja a tanulási teljesítményt. A gyerekek szeretik a Kids’ Skills-t, mert pozitív megerősítést kapnak és nem a problémájuk van a középpontban.

A Kids’ Skills - Meg tudom csinálni! program

A következőket nyújtja:

  • 4 és 12 év közötti gyerekeknek segít a nekik szükséges készségek megtanulásában, a problémák megoldásában és a nem kívánt viselkedés átalakításában;
  • nem vádolja a gyerekeket vagy a szüleiket a gyerekek nehézségeiért;
  • bevonja a szülőket, hogy aktívan vegyenek részt az egész folyamatban;
  • 15 gyakorlati lépésben segíti hozzá a gyerekeket, a szülőket és a gyerekekkel foglalkozó szakembereket, hogy, szakértők lehessenek abban, amit csinálnak;
  • lehetőséget nyújt, hogy újravizsgáljuk, hogyan gondolkodunk a gyerekekről és hogyan tudunk velük együttműködni;
  • könnyen követhető program, amely azt az alapvető hitet erősíti meg, hogy a gyerekek képesek új készségeket tanulni annak érdekében, hogy leküzdjenek akár komoly vagy annak tűnő problémákat;
  • nagyszerű módja annak, hogy elősegítsük a gyerekek szociális viselkedésének fejlesztését;
  • lehetőség arra, hogy kellemes, vidám hangulatban dolgozzunk együtt a gyerekekkel.

A workshop alkalmával a módszert bemutató prezentáció után a résztvevők alkalmat kapnak arra, hogy a gyakorlatban is megtapasztalhatják mi a különbség a problémaközpontú és a megoldásközpontú megközelítés között.

Továbbá betekintést nyerhetnek a diákok, a szülők és a tanárok közötti személyes interakciók működési elveibe és buktatóiba.

Időtartam: 3 óra

Ajánljuk: óvodapedagógusoknak, pedagógusoknak, tantestületi csoportoknak, szülőknek.

Bemutatkozás

Bemutatkozás - Medveczky KataMedveczky Kata pszichológus vagyok. A gyermeknevelés olykor kanyargós útveszőjében a szülőknek segítek kiutat találni, másrészről a pedagógusokat támogatom abban, hogy minél hatékonyabban tudják végezni szakmai munkájukat.

Hiszem, hogy a gyerekekkel kapcsolatos nehézségeink megoldásának a kulcsa többnyire nálunk, felnőtteknél van.

Az egyik legnagyobb ajándék egy gyerek számára, ha a szülője először saját magán kezd el dolgozni.

logo

Honlapomon a mindennapi és a nem mindennapi gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéseket járom körül szakmai szemmel, de közérthetően. Ha szülőként, pedagógusként megértjük a gyerekek viselkedését és újra gyerekszemmel tudjuk látni a világot, akkor már nem lesz kérdés, hogy mitévők legyünk egy-egy nehezebb helyzetben.

Minden jog fenntartva © 2012 - 2024. medveczkykata.hu