Jelenlegi hely

Iskoláskori és kamaszkori problémák

"Még egyszer nem mondom el! Elég volt!" vagy "Hányszor kell még elmondanom???" - ismerősek a mondatok? Mit gondolunk, hogy minek kell ahhoz történnie, hogy csak egyszer kelljen elmondanunk? Egyszerű a válasz: Figyeljen rám! Most miért nem figyel és mikor fog rám figyelni?

4 éves volt a kisfiam, amikor azt vettem észre, hogy azt mondja kezet mosott és egyértelmű jelek árulkodtak az ellenkezőjéről. Emlékszem...

Sokat tanulhatunk a kudarcokból és ez a személyiségfejlődésünk szempontjából előre visz minket. Nézzük mit tehetünk azért, hogy gyermekünk jól kezelje a kudarcokat...

Amikor egy kisgyerek mérgében fogja a hátizsákját, kedvenc játékait és mindent, ami pillanatnyilag fontos neki, hangosan ki is jelenti, hogy mindenki jól hallja: "Világgá megyek!" Általában a sarokig vagy a következő utcáig jut el, amikor el is felejti, hogy miért is indult útnak. Kint sötétedni kezd és hazamegy.

Amikor véget ér az iskolaév, és elérkezik a nyár, a gyerekek hirtelen megszabadulnak a mindennapos kötelezettségektől és a tanulás okozta stressztől. Az első napokban úgy érzik, hogy eljött a Kánaán.

iskolaAhogy belép az iskola kapuján szemünk fénye, aggódva engedjük el a kezét, vajon